Aslında PC'de Oyun Oynamak İçin 4GB RAM’den Fazlasına İhtiyacımız Yokmuş

25 Ağustos 2015 Salı
3

Yeni yapılan bir teknolojik testin sonuçları, en yüksek konfigürasyon isteyen oyunların bile 4GB RAMile rahatlıkla oynandığını ortaya koydu.

Digital Trends dergisinin web sayfasında yer alan TechSpot araştırmasına göre, 8GB RAM ile çalışan bir PC ile 4GB RAM barındıran bir makinede GTA V oynandığında oyun sadece birkaç fps kalite kaybına uğruyor.

Yeni araştırma PC’de bulunan RAM miktarının oyunları neredeyse hiç etkilemediğini kanıtlıyor. TechSpot, PC’de RAM miktarının değil CPU ve GPU kalitesinin daha önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Oyunlar için önerilen sistem bileşenleri listelerinde RAM miktarının tamamen yanıtıcı ve tüketime yöneltmek için bir motivasyon politikası olduğunu iddia eden TechSpot ve Digital Trends haberleri, PC kullanıcıları için 4GB RAM'in yeterli olduğunu 8GB RAM düzeneğinin ideal oduğunu ancak 16 ve32GB RAM kullanmanın hiçbir anlamı olmadığını söylüyor.

Rapora göre, GTA V gibi yüksek miktarda RAM isteyen oyunların bile 4GB RAM ile rahatlıkla çalışabiliyor. 8GB RAM ile oyunda birkaç fps kayıp yaşandığını detaylandıran rapor, yüksek RAMkullanmak için yapılan teşviklerin sadece tüketimi körüklemek için kullanıldığı savunuluyor.



yorumlar
64x64

sfasa

4 Nisan 2020 Cumartesi

fafasdaf

64x64

sfasa

4 Nisan 2020 Cumartesi

dsasadsaddsadas

64x64

Volkan

18 Ağustos 2021 Çarşamba

way rust tek başına 12 gb ram yiyor amk

 

Yorum yaz